Primul parc industrial din Austria certificat DGNB Gold

Sistemul de certificare DGNB oferă un instrument de planificare și optimizare pentru evaluarea clădirilor durabile și a districtelor urbane.

19/08/2019

Proiectul Airport City Vienna realizat în împrejurimea Aeroportului Internațional din Viena, localizat în Schwechat reprezintă un pas important pentru viitorul dezvoltării construcțiilor sustenabile și este primul parc industrial din Austria care a primit o certificare GOLD din partea DGNB pentru sustenabilitatea construcției.

Fără aceste măsuri, proiectul aflat într-un curs rapid de dezvoltare ar fi fost pus în pericol de supraîncărcarea infrastructurii, afectând furnizarea de energie sau apă, poluarea mediului și blocaje logistice. Unul dintre punctele forte ale Airport City Vienna este infrastructura socială și comercială. În cadrul proiectului și în imediata sa vecinătate, toate facilitățile sunt disponibile pentru a satisface nevoile utilizatorilor, de la furnizorii locali până la servicii de catering, îngrijirea copiilor și îngrijiri medicale.

În cadrul Airport City Vienna, există o concentrare a puterii de cumpărare și a locurilor de muncă. Din această locație se poate ajunge la 240 de destinații internaționale și aproximativ 200 de companii sunt amplasate în această zonă.

Proiectul Airport City Vienna va fi reprezentat de Michael Labugger – DGNB System Certfication Auditor, în cadrul DEVO 2019 – International Forum of Large Developers, care va avea loc pe 25 octombrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel. Photo Copyright: RM Engineering, Flughafen Wien AG