Dialog și colaborare între toți actorii din sistemul sanitar

ARPIM se alătură anul acesta în calitate de Partener Instituțional al Convenției Române a Spitalelor ROHO, tema ediției fiind European Hospitals

18/08/2019

ARPIM este o asociație ce dorește ca pacienții români să aibă acces la tratamentele de ultimă generație, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor și, în același timp, la creșterea speranței lor de viață. Este partenerul autorităților și al celorlalți actori implicați în procesul de dezvoltare al sistemului de sănătate și al pieței farmaceutice, încurajând în același timp o competiție etică, orietantă spre o piață deschisă.

Dan Zăhărescu, Director Executiv, ARPIM: „Evenimentul ROHO – Convenția Română a Spitalelor este dedicat anul acesta discuţiilor privind spitalele europene. La rândul sau, ARPIM are drept misiune facilitarea accesului pacienţilor români la standardele europene de sănătate. Implicarea noastră în calitate de partener instituţional la acest eveniment a fost, astfel, un pas firesc.

Totodată, suntem de părere că singura cale de a transforma sistemul de sănătate într-unul cu adevărat benefic pacienţilor, este asigurată de dialog şi de colaborarea între toți actorii din sistemul de sănătate. ROHO oferă un nou prilej pentru ca reprezentanţii industriei, ai mediului academic si decidenţii din sănătate să găsească alături de reprezentanţii principalelor spitale din România soluţii care să contribuie la reformarea sistemului, la creşterea accesului pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie şi la îmbunătăţirea condiţiilor din spitale.”