Mihail Dumitru și politicile agricole comune pentru ferme sustenabile

Mihail Dumitru este Director Adjunct al Directoratului General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene

15/04/2019

După experiența din cadrul Institutului de Economie Agricolă ca cercetător științific, Mihail Dumitru se alătură Delegației Comisiei Europene în România. Devine Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 2009-2010, după care revine la colaborarea cu Comisia Europeană. Din 2017, acesta este responsabil de Politica Agricolă Comună și dezvoltarea rurală sustenabilă. 

Viziunea lui Mihail Dumitru despre agricultura sustenabilă și ferma modernă: „Agricultura sustenabilă este cea care are grijă de viabilitatea economică, păstrează și îmbunătățește resursele naturale și contribuie la acțiunea în favoarea climei și îngrijește aspectele sociale într-un mod holistic. O agricultură modernă durabilă garantează conservarea și promovarea potențialului de producție bazat pe folosirea tehnologiilor moderne. Acest tip de agricultură este cea care răspunde cerințelor societății.”

Mihail Dumitru va fi prezent în calitate de speaker la RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum, care va avea loc pe 29 noiembrie 2019, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.