David Fuller, Medalia de Aur – Arable Innovator of the Year 2018, UK

David Fuller va fi Speaker RALF pe 29 noiembrie, la București

01/04/2019

David Fuller-Shapcott este fermier și manager de mai bine de 15 ani în cadrul fermei J.N. Fuller-Shapcott & Co., Scottish Borders din UK. David nu a fost crescut într-o fermă, dar după ce și-a petrecut mai mult timp la ferma bunicului său din Wiltshire, știa că își dorește să intre în agricultură. În timpul studiilor, el a călătorit și a lucrat în ferme din Noua Zeelandă și Australia timp de 12 luni. Acesta a fost câștigătorul a numeroase premii, precum: Scottish Regional Winner – malț, Silver and Bronze YEN – grâu, iar cel mai recent premiu este Medalia de Aur, la categoria Arable Innovator of the Year, British Farming Awards 2018.

David spune că, în calitate de agricultor, este responsabil pentru producerea de alimente sigure, sănătoase și nutritive. El face acest lucru într-un mod sustenabil, folosind metode moderne dovedite științific, protejând în același timp cel mai de preț bun al naturii – solul. David este deschis pentru a împărtăși idei și a implementa schimbări, dar dorește să se asigure că acestea sunt potrivite pentru orice fermă, înainte de lansarea pe o scară mai largă. Este un bun comunicator, a prezidat două grupuri locale de monitorizare a agriculturii și în prezent este membru al unui grup de analiză a afacerilor AHDB.

Sweethope Farm este o fermă de familie mixtă situată pe soluri de argilă. Ferma are 400 ha pe care se cultivă cereale și rapiță prin rotație.