NOUA pune bazele gastronomiei românești moderne

„Toate sacrificiile pe care le-am făcut au meritat, ba chiar, mai mult, au pus bazele gastronomiei românești moderne”

25/04/2019
Alex Petricean este Head Chef & Owner al Restaurantului NOUA din București și câștigător al titlului Chef of the year 2018 by Gault&Millau România. Acesta ne-a vorbit despre ce a însemnat distincția primită pentru cariera sa și despre conceptul restaurantului deschis în luna aprilie a acestui an.
 
 „Titulatura de Chef al Anului a venit cu foarte multă modestie, prețuire și, în sfârșit, cu dramul de încredere arătat față de munca mea, încredere de care aveam mare nevoie pentru că eram într-un moment de nesiguranță în care nu știam dacă drumul pe care l-am ales a fost cel bun. Atunci am simțit că toate sacrificiile pe care le-am făcut au meritat, ba chiar mai mult au pus bazele gastronomiei românești moderne.
 
Nu am avut timp, însă, să mă bucur prea mult pentru că odată cu premiul au venit și presiunea, așteptările și verificările periodice din partea breslei. Cu toții au fost curioși să-mi vadă munca și dornici să o critice. Totuși, mult mai multă lume a intrat fără prejudecăți în restaurant pregătită să îmbrățișeze mai ușor mâncarea și stilul Chef-ului. În sfârșit, lumea a înțeles că atunci când bucătarul a fost acreditat, mai ales de un for internațional, trebuie să încerce să înțeleagă maniera lui de exprimare gastronomică și să vină să manance din mâna lui. Acesta a reprezentat abia începutul și este minunat că mai avem atât de multe de trăit și de văzut în lumea bucătăriei românești.
 
NOUA. bucătărie românească este de fapt manifesto-ul pe care am început să-l promovez ușor încă din 2015, concept ce acum a luat viață într-un restaurant care înglobează toată experiența, gândurile și priciperea mea în legătura cu ceea ce înseamnă modernismul din bucătăria românească. NOUA poate fi descrisă ca un studiu gastronomic românesc, al ingredientelor de pe acest pământ, dar și al istoriei culinare cu care România s-a confruntat de-a lungul sutelor de ani, transpusă într-o manieră internațională, privind și trăgând cu ochiul către alte culturi interesante ale lumii.”
 
Alex Petricean este Speaker în cadrul FORO – the International Forum for Reputation in Hospitality, care va avea loc pe 7 iunie la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.
 

www.nouarestaurant.ro

 

NOI INCEPUTURI

Lumea NOUA, lumea noii bucatarii romanesti in viziunea lui Chef Alex Petricean… In curand, intr-o zi frumoasa de primavara, intr-unul dintre cartierele incarcate de istorie ale capitalei. NOUA world, the world of the New Romanian cuisine in the perspective of Chef Alex Petricean… Soon, on a beautiful spring day, in one of the most interesting neighbourhoods in Bucharest from the historical point of view .

Publicată de NOUA pe Vineri, 1 martie 2019