Preocupare pentru viitorul medicinei românești

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș susține Convenția Românnă a Spitalelor - ROHO 2019

09/08/2019

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș este în prezent un reper în domeniul sănătății la nivel național și internațional. Din anul 2016, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș se desfășoară un amplu proiect care are ca scop principal învățământul centrat pe student și dezvoltarea maximală a abilităților practice și de comunicare ale studenților și absolvenților. Anul acesta instituția a ales să se alăture Convenției Române a Spitalelor – ROHO, în calitate de partener educațional.

Prof. Dr. Leonard Azamfirei, Rector al UMF Târgu Mureș, susține: „Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”