Hospital’s Safety Culture Infection Prevention and Control – ROHO 2019

Convenția Română a Spitalelor - ROHO, avut loc anul acesta pe 26 și 27 Septembrie 2019 la Hotel Pullman World Trade Center din București.

01/10/2019

Sesiunea „Hospital’s Safety Culture Infection Prevention and Control” din cadrul ROHO 2019 a fost moderata de către Dr. Andreea Moldovan, ce are 20 ani de experiență în domeniul bolilor infecțioase și 9 în cel al epidemiologiei. A îmbinat informațiile complementare celor 2 specialități pentru a contribui la organizarea și implementarea unui amplu program de prevenție și control a infecțiilor nozocomiale, bazat pe reguli simple, eficiente și puțin costisitoare: igiena mâinilor, igiena spatiilor, politica de utilizare judicioasă a antibioticelor, screening, instruire, conștientizare.

Dominique L. Monnet este director al programului pentru rezistență la antibiotice și boli asociate infecțiilor din cadrul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) din Suedia. Înainte de a se alătura Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor din Stokholm, acesta și-a desfășurat activitatea în cadrul Centrului American pentru Prevenire și Control, dar și în cadrul Institutului Statens Serum din Copenhaga, acolo unde s-a ocupat de supravegherea rezistenței la antibiotice și de consumul acestora în Danemarca.

Claire Farrugia a avut un rol decisiv în obținerea premiului European Hand Hygiene Excellence Award de către Spitalul Mater Dei din Malta. Claire Farrugia coordonează Departamentul de Prevenire și Control al Infecțiilor din cadrul principalului spital public, Mater Dei, având peste 25 de ani de experiență, și este lector la Facultatea de Medicină a Universității din Malta. A fost desemnată să-și reprezinte țara în cadrul întâlnirilor de specialitate organizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Giorgeta Grosu este Director Îngrijiri Medicale în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București. Și-a început activitatea ca asistent medical în Clinica de Neuropsihiatrie, apoi ca asistent coordinator în Ambulatoriul de Specialitate iar, din anul 2010, este director de îngrijiri. A prezentat etapele modernizării Spitalului unde își desfasoară activitatea, pana la un nivel de dotări și proceduri de lucru extrem de profesioniste.

Dr. Ciprian Radu Șofariu este Director Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Este unul dintre coordonatorii campaniilor de instruire a elevilor privind spălarea corectă a mâinilor desfășurată în școlile din municipiul Sibiu. Campania vine în completarea proiectului „Mâinile curate salvează vieți” lansat de Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu în 2018, program menit să ducă la conștientizarea importanței curățeniei mâinilor pentru o viață sănătoasă.