DakAkker – cea mai mare fermă pe acoperiș din Europa

Forumul Internațional de Agricultură - RALF 2020 va avea loc pe 27 Noiembrie la București

03/01/2020

Wouter Bauman a prezentat la RALF 2019 din Noiembrie de la București, cea mai fermă situată pe un acoperiș din Rotterdam, Olanda de care se ocupă el ajutat de numeroși voluntari. În viziunea lui Wouter, agricultura durabilă înseamnă obținerea de produse alimentare sănătoase și care să fie accesibile tuturor. Resursele naturale trebuie gestionate astfel încât să mențină funcțiile ecosistemului pentru a sprijini nevoile umane actuale, precum și pe cele viitoare. DakAkker este o fermă pe acoperiș de 1000 m2 situată în vârful Schieblock din Rotterdam, Olanda și este una dintre cele mai mari ferme pe acoperiș din Europa.

Pe acoperiș se pot cultiva legume, flori comestibile, fructe și, de asemenea, se poate practica apicultura. În trecut, apicultura făcea parte din activității agricole. În zilele noastre, tot mai mulți oameni care locuiesc în orașe descoperă că apicultura poate fi un hobby. Având în vedere că spațiul este redus în mediul rural, apicultorul urban ar trebui să caute un loc potrivit pentru a plasa stupii. În unele cazuri, un acoperiș poate fi un loc minunat pentru a pune stupi.

Acoperișurile pot deveni foarte calde vara. Temperatura unui acoperiș negru poate urca până la 80 de grade în timpul unei zile de vară. De aceea, este important ca stupii să se poată ventila bine. Dacă este posibil, în zilele extrem de călduroase, puteți uda acoperișul din jurul stupilor de mai multe ori pe zi cu un furtun de grădină, astfel încât temperatura acoperișului să scadă. Asigurați-vă că apa poate fi găsită la câțiva metri de stupii pentru albine. Mai ales primăvara când au nevoie de apă pentru a dilua mierea (și zahărul) și pentru a hrăni larvele.