Date despre infecții nosocomiale din peste 1400 de spitale din Germania

Prof. Dr. Petra Gastmeier coordonează activitatea Sistemului German de Supraveghere a Infecțiilor Nosocomiale cu date din mai mult de 1400 de spitale din Germania

15/03/2019

Prof. Dr. Petra Gastmeier conduce Institutul de Igienă și Medicina Mediului din cadrul Spitalului Universitar Charite și este responsabilă de campania națională pentru igiena mâinilor din Germania în care sunt implicate peste 900 de spitale din toată țara.

Autoare a mai mult de 350 de lucrări științifice și câștigătoare a unor premii de renume oferite de Institutul Robert Koch și de Societatea Germană pentru Igienă și Microbiologie, aceasta este considerată un expert internațional în supravegherea infecțiilor nosocomiale și rezistența antimicrobiană.

Este consilier în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Președinta Congresului European de Boli Infecțioase și Microbiologie și membră în Consiliul de Supraveghere a  Centrului de Cercetare al Infecțiilor Helmholtz.

Prof. Dr. Petra Gastmeier este Speaker Romanian Hygiene Day 2019, parte a ROHO 2019 – the International Hospital Convention.