Golden City – proiectul mixed-use de pe Insula Vasilievsky, Rusia

Proiectul Golden City va fi prezentat în cadrul DEVO 2019, pe 25 octombrie, la București

28/08/2019

Proiectul mixed-use, Golden City, de pe Insula Vasilievsky din Sankt Petersburg este proiectat de KCAP + ORANGE Architects. Având un plan urban și un sit de 15 ha, Golden City va deveni o parte nouă a orașului, cu un mix divers de funcții urbane care facilitează și interconectează zonele înconjurătoare. Conceptul proiectului se concentrează pe îmbunătățirea valorii iconice a orașului Sankt Petersburg și pe crearea unui mediu atractiv și de înaltă calitate pentru viață, muncă și recreere. Peninsula va fi mărită cu un parc pe malul Golfului Finlandez, iar clădirile solide și diversitatea de curți ce definesc dispunerea urbană, vor pune accent pe structura istorică a orașului Sankt Petersburg. În prezent, primele trei din cele șase clădiri sunt în construcție, iar a patra, un complex cu cinci clădiri de birouri și o suprafață totală de aproximativ 110.000 de metri pătrați, este în curs de dezvoltare.

Proiectul Golden City va fi prezentat în cadrul DEVO 2019 – International Forum of Large Developers, care va avea loc pe 25 octombrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel de către arh. Simon Whittle, Senior Architect & Urban Designer în cadrul biroului de arhitectură KCAP din Rotterdam.

În prezent, Simon Whittle coordonează proiectarea mai multor dezvoltări mixed-use, de largi dimensiuni, în Europa și Rusia. În perioada 2011 – 2017, Simon a fost Teaching Fellow în cadrul Harvard’s Graduate School of Design, unde s-a angajat în cercetarea privind inovațiile în cadrul tipologiei campusului și modelele noi de învățare. De asemenea, a absolvit Architectural Association School of Architecture din Londra.Photo Copyright: KCAP + ORANGE Architects