Sesiunea Restaurant Evaluation & Reputation la FORO 2019

FORO 2019 - International Forum for Reputation in Hospitality, a avut loc pe 7 iunie, la Hotel Radisson Blu București

18/06/2019

Restocracy.ro este un sistem de evaluare și prezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017, de către George Butunoiu și alți evaluatori independenți, după ce în urmă cu mai mulți ani a fondat un sistem asemănător, Restograf. În ultimii 10 ani, George Butunoiu a evaluat peste 1,000 de restaurante și cafenele din București în care se poate mânca, dintre cele 3,500. 

Cristian Preotu este cofondatorul grupului românesc Le Manoir, ce activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene care fac parte din Relais & Châteaux – Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Restaurantul Atra Doftana a primit 13,5 puncte în prima ediție a ghidului gastronomic Gault & Millau, ocupând locul 7 în clasamentul total. Andrei Popa este și somelierul in-house al restaurantului, mizând pe concepte precum ”Farm to Table” și ”Food and Wine Pairing”.

Răzvan Crișan este cofondator și CEO Kane Group. Kane este restaurantul principal din grupul cu același nume, focalizat pe crearea de proiecte în domeniul ospitalității urmând trei principii de bază: concepte construite în jurul talentului echipelor cu care lucrează, design de calitate superioară, ingrediente de la producători cu valori similare. Din Grupul Kane fac parte: Kane, Mamizza, Mercato Comunale, M60, Casa M60, Spațiul M60. 

Mihai Lambrino a deschis alături de soția sa, pornind de la pasiunea lor pentru vinuri, Vinto Gastro Wine Bar în 2017, reușind să obțină cel mai mare punctaj din Banat în ghidul gastronomic lansat anul trecut în România, 11,5 puncte. Vinto este primul și singurul restaurant din Timișoara cu un premiu de excelență din partea Wine Spectator 2018. Conceptul restaurantului se bazează pe gastro socializare sau „sharing”. Meniul este inspirat din anotimpuri și se schimbă de două ori pe an.

Oana Coantă este Membru Slow Food din 2012 și fondator al Slow Food Țara Bârsei. Meniul din bistro-ul ei conține aproximativ 80% ingrediente locale și mâncărurile sunt, cele mai multe, pregătite după rețete din zonă, multe unice. Interesul ei primar este promovarea gastronomiei românești ca formă de turism de calitate și pentru români și pentru străini. 

Ioan Bebeșelea este Chef și Co-propietar Syndicat Gourmet. Motto-ul după care acesta se ghidează este: „Mâncare de calitate, ingrediente locale”. Restaurantul său a primit 12 puncte și o bonetă în ghidul gastronomic Gault & Millau 2018.