Mari proiecte mixed-use la DEVO 2019

Proiecte de anvergură care construiesc comunități și dezvoltă orașe

14/11/2019

Chiar dacă este la cea de-a doua ediție, DEVO – Forumul Marilor Dezvoltatori, a reunit la București mari proiecte din cele patru arii tematice: office, retail, industrial-logistic și mixed-use.

Manal Rachdi este fondatorul biroului de arhitectură OXO Architects, din Franța. Împreună cu echipa sa, s-a ocupat de arhitectura proiectului mixed-use Mille Arbres din Paris, ce urmează a fi finalizat în anul 2023, fiind o investiție de aproximativ 550 de milioane de euro.

Un alt proiect impresionant este Raffles City Hangzhou, fiind un centru urban durabil ce îmbină spații office, rezidențial și de agrement și este situat în Hangzhou, China. Proiectul mixed-use oferă un mix bogat de funcții 24/7, ocupând aproape 400.000 mp, fiind dezvoltat de UNStudio, la care lucrează Marc Salemink.

Arena Central este un proiect mixed-use de 500 milioane de lire sterline, construit pe o suprafață de 9,2 hectare în centrul orașului Birmingham. Despre acest proiect ne-a vorbit Frances Gannon, arhitect în cadrul biroului de arhitectură MAKE Architects, agenția care s-a ocupat de proiectul din Birmingham.

Golden City din Sankt Petersburg este proiectat de KCAP Architects&Planners + Orange Architects și va deveni o parte nouă a orașului, cu un mix divers de funcții urbane care facilitează și interconectează zonele înconjurătoare. Simon Whittle a fost prezent la DEVO 2019 și ne-a vorbit despre proiectul ce urmează a fi finalizat.

Următoarea ediție DEVO va avea loc pe 23 octombrie 2020.

www.devo.com.ro