Despre noua arhitectură și infrastructură medicală

Forumul Internațional Building Health 2019 s-a desfășurat în cadrul Convenției Române a Spitalelor - ROHO, pe data de 27 septembrie

01/10/2019

Sesiunea dedicată arhitecturii și infrastructurii medicale a adus împreună firme cu soluții pentru spațiul medical, dar și arhitecți internaționali și din România. 

Arh. Raluca Boroș este Fondator al biroului Roof Architecture, România. Are o experiență vastă în arhitectura spațiilor medicale, în 2018, ocupându-se de două noi proiecte medicale: Clinica ProEstetica și Monza Metropolitan. De asemenea, Roof Architecture prin arh. Raluca Boroș și IC Studio prin arh. Ioana Corbu lucrează la proiectul noii Clinici Medicale Statera, proiect ceva fi finalizat anul acesta.

Johan Versluis este Director de Dezvoltare Europa Centrală, de Est și Rusia în cadrul Ergotron, companie ce a fost Professional Partner al evenimentului. Cu o experiență de peste 30 de ani, Ergotron sprijină îngrijirea de pretutindeni cu produse ergonomice medicale care sporesc fluxul de lucru și conduc experiența și angajamentul pozitiv al pacientului. 

Arh. Jérôme Brunet este co-fondator al biroului de arhitectură Brunet-Saunier Architecture, fondat în anul 1981, în Paris. În ultimii 10 ani, biroul a proiectat spitale ce însumează suprafața de peste 50.000 mp, printre care: Spitalul Nord Franche-Comté din Trevenans (care a primit premiul „Equerre d’Argent” în 2017 – Franța), HUG în Geneva (2016), Spitalul Limmattal din Zurich (2018), Institutul Bordet din Bruxelles (Belgia, 2020), Centrul pentru Trauma și Cancer din Helsinki (Finlanda, 2023) și noul Spital Lariboisière din Paris (Franța, 2023).

Thomas Bögl este Arhitect & Executive Partener, LIAG Architecten. Centrul Princess Máxima de Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de către LIAG Architecten, ce reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Misiunea centrului este de a vindeca orice copil cu cancer, oferind în același timp o calitate optimă vieții. Proiectul finalizat în anul 2018, are o suprafață de 45.000 mp și este cel mai mare centru de oncologie pentru copii din Europa.

Arh. Johannes Bertleff este fondator al biroului JB Arhitectura. Împreună cu echipa sa, a proiectat Clinica de Radioterapie MedEuropa din Constanța, proiect finalizat în anul 2018. Din punct de vedere arhitectural, clinica este un soft transformer.