Sesiunea Gastrodiplomacy & Culinary Innovation, FORO 2019

Ei sunt chefii care au prezentat în sesiunea „Gastrodiplomacy & Culinary Innovation” la FORO 2019

14/06/2019

Chef Pascal Steffen a primit în anul 2018 distincția „Discovery of the year“ din partea Gault & Millau, iar Restaurantul Roots din Basel, Elveția, a cărei bucătărie o coordonează a fost distins cu 16 puncte. În trecut a lucrat și în cadrul altor restaurante prestigioase, precum Focus by Nenav Mlinarevic, restaurant cu 2 stele Michelin și 18 puncte Gault & Millau, dar și împreună cu chefi celebri, precum Andreas Caminada, deținător a 3 stele Michelin.

Chef Cezar Munteanu lucrează în domeniul gastronomiei de peste 27 de ani. A ajuns să gătească pentru mari personalități ale lumii, dar și pentru copiii săraci din Africa. Astăzi predă management culinar și dezvoltă proiecte în industria ospitalității, îi învață pe copiii din România ce înseamnă alimentația sănătoasă și îi inspiră pe tinerii bucătari, nu doar să gătească, ci și să fie profesioniști responsabili. Este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari susținători ai tinerei generații de bucătari din România, fiind implicat în proiecte de responsabilitate socială care susțin educația profesională. 15 ani de diplomație au făcut din Cezar Munteanu, din bucătarul diplomației românești, un diplomat al bucătarilor români.

Arlene Stein este fondator și director executiv în cadrul Terroir Hospitality – organizație ce transformă sistemele globale din domeniul alimentației prin diplomația culinară. Aceasta este un promotor al colaborării creative și al responsabilității sociale și ecologice în industria ospitalității. Din anul 2006, Terroir a convocat anual lideri din industria internațională și canadiană, la un simpozion în Toronto și, din 2014, la evenimente în afara Europei și Americii de Nord pentru educație, crearea de relații și inspirație.

Alex Petricean este Head Chef & Owner al Restaurantului NOUA din București. Este cunoscut de publicul gastronomic pentru experiența sa profesională, cel mai bine definită prin munca sa în echipa restaurantului Noma din Copenhaga și pentru cultura gastronomică creată în cadrul restaurantului Maize din București. Noul său restaurant are la bază bucătăria românească reinterpretată pentru alte culturi.