Arena Central – investiție de 500 de milioane de lire

Proiectul mixed-use Arena Central va fi prezentat în cadrul DEVO 2019 de către arh. Frances Gannon

17/07/2019

Arena Central este un proiect mixed-use de 500 milioane de lire sterline, construit pe o suprafață de 9,2 hectare în centrul orașului Birmingham. Noua piață publică – Bank Court – reprezintă centrul schemei, completată de Centenary Square – piața civică și culturală mult mai mare, localizată la nord. Prima clădire nouă, finalizată de Make Architects, în 2018, este sediul central HSBC , cu o suprafață de 210.000 de metri pătrați, în cadrul 1 Centenary Square. Municipal Bank, element istoric, se transformă în prezent într-o clădire emblematică realizată de Make Architects, pentru Universitatea din Birmingham. În fața Bank Court, este 3 Arena Central – clădirea de birouri proiectată de același birou de arhitectură, pentru guvernul britanic, aflată în prezent în construcție. Celelalte parcele din masterplan vor avea utilizare mixtă: birouri, hoteluri și locuințe. Schema generală va oferi un nou nivel de densitate pentru Birmingham, reflectând faptul că este al doilea oraș din UK, interconectat cu un peisaj public de înaltă calitate.

Arh. Frances Gannon – Partener, Make Architects, a studiat Arhitectura la Universitatea din Cambridge și a lucrat alături de birouri de arhitectură în New York, San Francisco, Australia și Londra, înainte de a se alătura Make Architects, în 2004. A petrecut cinci ani lucrând la proiectarea și construirea proiectului mixed-use The Cube, în Birmingham, UK. Apoi, s-a mutat la studioul Make din Beijing pentru un an pentru a proiecta Pinnacle One, turn de birouri de 200 de metri, realizat în Chengdu. Frances s-a întors în UK și a început să lucreze la masterplanul proiectului mixed-use Arena Central din Birmingham, pe care Make îl dezvoltă din anul 2007.

Proiectul Arena Central va fi prezentat de către Frances Gannon în cadrul DEVO 2019 – International Forum of Large Developers, care va avea loc pe 25 octombrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel.

(text și imagini: MAKE Architects, Uniform)